Σε τουριστική έκθεση στο Δουβλίνο η Πάφος

Πολύ σημαντική κρίνεται η συμμετοχή της επαρχίας Πάφου στην τουριστική έκθεση του Δουβλίνου, «Holiday World Show», που πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες. 
 

Σε αυτήν μετείχαν, εκπροσωπώντας τον προορισμό Πάφος ο Δήμαρχος και  ο Δημοτικός Γραμματέας Γεροσκήπου, ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου και αριθμός ξενοδόχων. Tο γεγονός ότι για την καλοκαιρινή σεζόν 2019 η Ryanair έχει προγραμματίσει δύο πτήσεις την βδομάδα από Δουβλίνο προς Πάφο, ενώ παράλληλα αρχίζει και συγκεκριμένο πρόγραμμα ναυλωμένων πτήσεων προς Πάφο από διοργανωτή ταξιδίων, ενδυναμώνει την προοπτική για επαναφορά και περαιτέρω ανάκαμψη της αγοράς τα επόμενα χρόνια. 

Στην εν λόγω έκθεση έγιναν συναντήσεις με διοργανωτές ταξιδιών και εξειδικευμένους πράκτορες με σκοπό την προώθηση τουριστικών πακέτων, αλλά και εξέταση του ενδεχόμενου υλοποίησης και άλλων κοινών ενεργειών προώθησης των πτήσεων και  του προορισμού.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς της Πάφου, το 2018 από την Ιρλανδική αγορά  οι αφίξεις  έχουν κάνει σημαντικό άλμα και ανήλθαν  περίπου στις 20 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση κατά 165% σε σύγκριση με το 2017 που ανήλθαν μόλις στις 7.300 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ, Νάσο Χατζηγεωργίου, η Ιρλανδική είναι μια αγορά που μπορεί  τα επόμενα χρόνια να συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, αφού ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ταξιδιωτών ταξιδεύει και σε περιόδους μη αιχμής ενώ υπάρχει ικανοποιητικό μέγεθος αγοράς για ειδικευμένες μορφές τουρισμού όπως ο γαμήλιος τουρισμός και τα ταξίδια του μέλιτος, ο αθλητικός και ο περιπατητικός τουρισμός.

  Ντόρα Χριστοδούλου   

Related posts

Leave a Comment