Καταγράφουν συγκλίσεις και αποκλίσεις ψάχνοντας κοινές συνιστάμενες για τα τετράμηνα

Πίνακα στον οποίο θα σημειώσουν σε ποια σημεία συμφωνούν ή διαφωνούν, αλλά με το περιθώριο να καταγράψουν παρατηρήσεις, αποφάσισαν να ετοιμάσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο να βρεθούν συγκλίσεις για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Καθηγητές, γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι της Παιδοβουλής, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να καταγράψουν μέσω όλων των ξεχωριστών προτάσεων που έχουν διαμορφώσει, συγκλήσεις στη προσπάθεια τους να διαμορφώσουν μια κοινή πρόταση με την οποία θα παρευρεθούν στην προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχουν με το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη Παρασκευή (σ.σ. 8 Φεβρουαρίου).

Συγκεκριμένα, στον πίνακα θα συμπληρώσουν τα κενά με «ναι» ή «όχι» για θέση τους σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε κάθε εμπλεκόμενο να σημειώσει τις δικές του παρατηρήσεις. Τα σημεία θα είναι τα εξής:

*Εξετάσεις τετραμήνων (ναι ή όχι)

*Εξεταστική περίοδος (ανοικτά ή κλειστά τα σχολεία)

*Διαμόρφωση γραπτού εξέτασης (ναι ή όχι)

*Να εφαρμοστεί αρχικά στα Γυμνάσια ή στα Λύκεια

*Δύο διαγωνίσματα ή ένα μεγάλο για τα κύρια μαθήματα και η βαρύτητά τους

*Η ύλη της εξέτασης

*Αναβολή για την επόμενη σχολική χρονιά (ναι ή όχι)

*Εξέταση στα μη εξεταζόμενα μαθήματα( γραπτή εξέταση ή project)

*Μέθοδοι προφορικής εξέτασης

Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό πίνακα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε όσοι καταγράψουν τις μεγαλύτερες συγκλίσεις να συναντηθούν εκ νέου σε μια τελευταία προσπάθεια διαμόρφωσης τελικής κοινής πρότασης.

Σημειώνεται πως τη δική τους πρόταση διαμόρφωσαν το προηγούμενο διάστημα εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ την περασμένη Δευτέρα δική τους πρόταση δημοσιοποίησαν και οι μαθητές.

Related posts

Leave a Comment