ΒΙΝΤΕΟ: Άφησε τα ψαλίδια 44 χρόνια μετά-Η ιστορία του Μιχάλη Γεωργίου από την Αμμόχωστο

Την απόφαση να συνταξιοδοτηθεί μετά από 44 χρόνια ως κουρέας στη στρατιωτική Βάση της Δεκέλειας, πήρε ο αγαπητός σε όλους Μιχάλης Γεωργίου.

Γνωστός ως «Michael» σε όσους στρατιώτες πέρασαν από τα χέρια του, ο κύριος Μιχάλης για 44 χρόνια, πρόσφερε εγκάρδια τις υπηρεσίες.

Γέννημα θρέμμα Αμμοχωστιανός, πρώτη φορά έπιασε δουλειά σ΄ένα σούπερ μάρκετ και κέρδιζε δύο σελίνια τη βδομάδα.

Έφτασε όμως εκείνη η μέρα που του άλλαξε τη ζωή.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1974 στην Κύπρο, ο κύριος Γεωργίου και η οικογένειά του κατέφυγαν σε στρατόπεδο προσφύγων στη Δεκέλεια.

Εκεί, κούρεψε για πρώτη φορά τα μαλλιά του Διοικητή της φρουρά, ο οποίος του έκανε πρόταση για να μείνει την οποία δεν αρνήθηκε.

Από το 1970  έφτασαν στις Βάσεις την Δεκέλειας 9 χιλιάδες στρατιώτες με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργίου να έχει 30 πελάτες την ημέρα.

Τα χρόνια υπηρεσίας του και η πίστη του δεν πέρασαν ωστόσο απαρατήρητα, κέρδισε έτσι έπαινο για την προσφορά του από τον Διοικητή των Βρετανικών Δυνάμεων Κύπρου για τη «διακεκριμένη υπηρεσία» του αλλά τιμήθηκε και με βασιλική αναγνώριση όταν η Βασίλισσα Ελισσάβετ, επισκέφθηκε τις Βάσεις.

Στα 79 του πλέον και μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, αποφάσισε να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του και 11 εγγόνια του.

«Θέλω να απολαύσω τη συνταξιοδότηση μου», είπε ο κ. Γεωργίου.

Related posts

Leave a Comment