Υπέρ της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενθαρρύνει φορείς αλλά νέους και νέες να αξιοποιήσουν,  το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης,  το νέο αυτό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή να εργαστούν προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων εντός η εκτός ΕΕ.

Ανακοίνωση από το Γραφείο του Επιτρόπου αναφέρει ότι «το πρόγραμμα χτίζει στην προηγούμενη εμπειρία και δομή του προγράμματος European Voluntary Service (EVS), το οποίο και διαδέχεται, παρουσιάζοντας βασικές ομοιότητες ως προς την λειτουργία και την μορφή του».

Προσθέτει ότι για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  www.europa.eu/youth/solidarity_en.

Τα προγράμματα αυτά, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, θα υλοποιούνται από φορείς που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί για να συμμετέχουν σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related posts

Leave a Comment