Απόγνωση στο εμπορικό κέντρο της Πάφου από τις αναδουλειές

Απόγνωση στο εμπορικό κέντρο της Πάφου από τις αναδουλειές

Ανύπαρκτη εξακολουθεί να είναι η εμπορική κίνηση στο κέντρο της Πάφου, με τους καταστηματάρχες να είναι σε απόγνωση. Αυτό επισημαίνει το μέλος του Ε.Γ. του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, μετά από περιοδεία του στην περιοχή το περασμένο Σάββατο.
 

Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι κάποιοι καταστηματάρχες δεν έχουν κάνει είσπραξη εδώ και 10 μέρες, άλλοι ετοιμάζονται να κηρύξουν πτώχευση, κάποιοι δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν ΦΠΑ και φόρους του Δήμου.

«Πρόκειται για μια κατάσταση απελπιστική και το τραγικότερο είναι ότι καμία προσπάθεια αναχαίτισης της κατάστασης καταβάλλεται», επισημαίνει.  « Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι μόνη λύση στην κατάσταση αυτή είναι η κάθοδος του ΑΞΙΚ στην Πάφο, όπως μας δίδαξε και το παράδειγμα του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό όπου το κέντρο της πόλης αναστήθηκε. 

Η ΠΟΦΕΝ πριν λίγες ημέρες ζήτησε την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ.  Ο μόνος τρόπος να αναβαθμιστεί είναι η κάθοδος του στην Πάφο όπου οι φοιτητές του θα έχουν μοναδικές ευκαιρίες εξάσκησης, το λεγόμενο placement, πράγμα που δεν συμβαίνει στο μέγεθος που απαιτεί η ίδια η επιστήμη λόγω έλλειψης ξενοδοχειακών μονάδων στην Λευκωσία». 

  Ντόρα Χριστοδούλου   

Related posts

Leave a Comment