Μουρμούρες για τη Βιοτεχνική Περιοχή Πάφου

Ενώ όλα πλέον είναι έτοιμα για την υλοποίηση του έργου της ενοποίησης του Βόρειου Παρακαμπτήριου Πάφου με τον χώρο της νέας Βιοτεχνικής Περιοχής στα δημοτικά όρια με τη Γεροσκήπου, η αναμονή συνοδεύεται εσχάτως με “μουρμούρες” των επαγγελματιών για την καθυστέρηση που παρατηρείται και η οποία όπως υποστηρίζουν τους δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εργασία τους.

Το έργο πάντως όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, προωθείται άμεσα πλέον, αφού τα έγγραφα για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού έχουν ετοιμασθεί και αποσταλεί ήδη στο αρμόδιο κρατικό τμήμα.

Το έργο, δαπάνης πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γέφυρα διασύνδεσης της βιοτεχνικής περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται εκατοντάδες βιοτέχνες και διακινούνται πολλοί άνθρωποι καθημερινώς με τον Βόρειο Παρακαμπτήριο. Το έργο αυτό θα συντείνει στην τάχιστη διακίνηση από και προς την περιοχή, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον ολόκληρη παράκαμψη μέσω Γεροσκήπου για μετακίνηση από την πόλη της Πάφου προς την περιοχή αυτή.

Θα περιλαμβάνει επίσης δρόμο τετραπλής κυκλοφορίας που θα συνεχίζεται μέχρι τις υδατοδεξαμενές του Δήμου Πάφου, παρά το Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου στη Γεροσκήπου, καθώς και άλλα έργα αστικής ανάπλασης της περιοχής.

Το κονδύλι για τη δημιουργία της γέφυρας και των λοιπών έργων περιλαμβανόταν τα τελευταία χρόνια στους κρατικούς προϋπολογισμούς χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να προωθείται και η συγκεκριμένη περιοχή παρέμενε εγκλωβισμένη και ερειπωμένη, όπως καταγγέλλουν παράγοντες της επαρχίας. Με την τροχοδρόμηση των σχετικών διαδικασιών για κατακύρωση του έργου, αναμένεται ότι ένα από τα σημαντικότερα σχέδια ανάπτυξης της πόλης και περιαστικής περιοχής θα γίνει πλέον πραγματικότητα εντός του 2019.

  Ντόρα Χριστοδούλου   

Related posts

Leave a Comment