ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το νέο Γυμνάσιο Πάφου

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το νέο Γυμνάσιο Πάφου

Παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν εδώ και χρόνια από τον Υπουργό Παιδείας και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την αναγκαία ανέγερση νέου γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος.

Αυτό αναφέρει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ότι πριν από μερικούς μήνες η Σχολική Εφορεία Πάφου, κατόπιν προτροπής του ίδιου του Υπουργού Παιδείας, προχώρησε σε σειρά συναντήσεων με τους οργανωμένους γονείς, το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικούς φορείς και με τους βουλευτές της επαρχίας, ενώ συζήτησε ενδελεχώς τις διάφορες προτάσεις που τέθηκαν υπόψη της από το Υπουργείο Παιδείας, καταλήγοντας πλειοψηφικά σε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία έθεσε γραπτώς ενώπιον του.

«Παρόλα αυτά δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας», τονίζεται στην ανακοίνωση, «εξέλιξη που αποδεικνύει έμπρακτα τόσο την αδιαφορία της κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και τους φόβους μας ως ΑΚΕΛ πως η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί από το Υπουργείου απλώς θα παρέτεινε το ζήτημα χωρίς να λαμβάνεται καμία πολιτική απόφαση».

Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει επίσης ότι η δημιουργία νέου Γυμνασίου στο κέντρο της πόλης της Πάφου και η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην επαρχία Πάφου δεν απασχολούν την κυβέρνηση.

Προειδοποιούμε ότι σε μερικά χρόνια θα υπάρχει πρόβλημα κτηριολογικής κάλυψης των αναγκών των Γυμνασίων, εάν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για ικανοποίηση των αναγκών της Πάφου και της ίδιας της ποιότητας των σχολικών κτηρίων αφού λόγω παλαιότητας χρειάζονται συνεχώς συντήρηση και αναβάθμιση, επισημαίνεται.

«Το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεκτεί το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου», καταλήγει η ανακοίνωση. « Το Υπουργείο Παιδείας πρότεινε μεταξύ άλλων και αυτή την λύση, ως την πλέον οικονομική για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Απαιτούμε μάλιστα την ενίσχυση του Λυκείου Κύκκου με μαθητές ώστε να ελαφρυνθεί το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου το οποίος λειτουργεί στα όρια του.

Κατά την εκτίμηση μας η κυβέρνηση μεθοδευμένα επιχειρεί την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, για αυτό την καλούμε να κάνει δεύτερες σκέψεις και μακριά από οικονομίστικες προσεγγίσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος χωρίς να καταφεύγει σε υπεκφυγές. Τα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να αποτελούν χώρο ικανοποίησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».

  Ντόρα Χριστοδούλου   

Related posts

Leave a Comment