Η Πολιτεία αποδίδει φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα της ΕΟΚΑ

Με πανηγυρικές δοξολογίες, μαθητικές παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις, ο Ελληνισμός της Κύπρου τιμά σήμερα την επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-59.
 
Στις δέκα το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Στις 11:00, θα τελεστεί στα Φυλακισμένα Μνήματα από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, τρισάγιο στους τάφους των ηρώων. Στο τρισάγιο θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου και Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Στις 16:00 το απόγευμα στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Στάδιο «Ελευθερία-Τάσσος Παπαδόπουλος», οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.
 
Πανηγυρικές δοξολογίες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις και κοινότητες της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να εκπροσωπείται ως εξής:  
 
*Στη Λεμεσό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στις 10.00 π.μ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
 
*Στη Λάρνακα, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στις 10.00 π.μ., ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.
 
*Στην Πάφο, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στις 10.00 π.μ., ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.
 
*Στο Παραλίμνι, στον  Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ. η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου.
 
*Στο Λιοπέτρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στις 8.30 π.μ., ο Υπουργός Υγείας,  Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
*Στη Σωτήρα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στις 10.30 π.μ., ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.
 
*Στην Πάχνα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στις 10.00 π.μ., ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Related posts

Leave a Comment