Ψέλνοντας τον Ακάθιστο ύμνο κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πολίτες στην Πάφο

Δεκάδες πολίτες κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου, διαδηλώνοντας υπέρ της ανέγερσης καθεδρικού ναού στον Δημόσιο Κήπο της Πάφου.
 
Συγκεκριμένα, σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η απόφαση του Σώματος στις 4 Απριλίου.
 
Οι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ιερείς συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο και ακολούθως εισήλθαν στην αίθουσα ψέλνοντας τον ακάθιστο ύμνο και κρατώντας πανό υπέρ της ανέγερσης του ναού. Σημειώνεται, πως παρών στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου υπογράμμισε εκ νέου πως πάγια θεση της Εκκλησίας είναι πως ο νέος ναός θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην έδρα της Μητρόπολης και πως ο υφιστάμενος ναός δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μητρόπολης.

Την διαμαρτυρία οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, η οποία σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις θέσεις της «προς όλους τους Χριστιανούς της Πάφου».

Όπως αναφέρει, θεωρεί ως αναγκαιότητα την ανέγερση του καθεδρικού ναού στον Κήπο, γιατί εκτός από την θρησκευτική του αποστολή, αυτός θα συμβάλει, στην επαναφορά του Κήπου ως πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών αναφέρει επίσης πως ο Κήπος είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου και έχει έκταση 14.382 τετραγωνικών μέτρων. Για τον ναό, προσθέτει θα χρησιμοποιηθεί το 5% της όλης έκτασης χωρίς να υπάρχει περίφραξη και επομένως το υπόλοιπο 95% θα χρησιμοποιηθεί ως Κήπος όπως θα το προγραμματίσει το Δημαρχείο.

Επιπρόσθετα σημειώνει πως με τη Θεία Λειτουργία και τις άλλες τελετές που θα γίνονται εκεί θα δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και να απολαμβάνουν τον Κήπο. Επισημαίνει δε, πως σήμερα χωρίς αυτή τη χρήση, ο Κήπος κατάντησε κίνδυνος για κάθε ευυπόληπτο πολίτη.

«Αν όλες οι χριστιανικές πόλεις», προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχουν μέσα σε πάρκα και σε περίοπτα μέρη τους μεγαλοπρεπείς ναούς, τότε αυτό επιβάλλεται περισσότερο για την Πάφο, την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε τον χριστιανισμό».

Στο μεταξύ, πολέμιοι της ανέγερσης του ναού βρίσκονται έξω από τον χώρο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

 

Related posts

Leave a Comment