Ο Πάφιος Στράτος Στυλιανίδης νέος Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου

Ο Πάφιος Στράτος Στυλιανίδης νέος Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου

Ένας επιστήμονας από την Πάφο βρίσκεται πλέον στην ηγετική πυραμίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη θέση του Αντιπρύτανη. Πρόκειται για τον Στράτο Στυλιανίδη, γιο του γνωστού εκπαιδευτικού Ανδρέα Στυλιανίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται για χρόνια στην επιστημονική κοινότητα της Ελλάδος και διεθνώς.

Η ανάληψη του σημαντικού αξιώματος από τον Στράτο Στυλιανίδη, αποτελεί ύψιστη τιμή για τον ίδιο και την οικογένεια του, αλλά και για την ίδια την Πάφο, στην οποία από χθες πολλοί φίλοι, γνωστοί και συγγενείς του νέου Αντιπρύτανη εξέφραζαν την περηφάνεια και τη χαρά τους για την σημαντική αυτή διάκριση.

O Στράτος Στυλιανίδης γεννήθηκε στην Πάφο και είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ειδικεύεται στη Φωτογραμμετρία και τη Γεωχωρική Μηχανική. Συμμετέχει στο ερευνητικό κέντρο μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV-iRC που φιλοξενείται στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ και στη διεπιστημονική ερευνητική ομάδα AUTh-MERG που ερευνά το νομικό και πρακτικό πλαίσιο διενέργειας, απεικόνισης και τεκμηρίωσης των ιατρικών πραγματογνωμοσυνών.

Από 1.9.2019 και για περίοδο 3 ετών αναλαμβάνει Αντιπρύτανης του ΑΠΘ. Θα αιτηθεί στο νέο Πρύτανη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης. Σχεδιάζει να αξιοποιήσει τους ανθρώπινους πόρους του ΑΠΘ προκειμένου να προσελκύσει χρηματοδότηση και χορηγίες από μεγάλα ιδρύματα και εταιρίες όπως και να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποδομές, υποτροφίες και έργα έρευνας και ανάπτυξης στο ΑΠΘ.

Πηγή: philenews/

Related posts

Leave a Comment