Με Κανονισμούς κλείδωσε μέσω Βουλής τις εξετάσεις τετραμήνων η Κυβέρνηση

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για κατάργηση του θεσμού των τετράμηνων εξετάσεων.
 
Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ απέσυρε την πρόταση Νόμου που κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου, καθότι το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Λεμεσό, ενσωμάτωσε τις πρόνοιες της με τροποποιητικούς Κανονισμούς τους οποίους ενέκρινε, και τους οποίους κατέθεσε σήμερα στη Βουλή με την μορφή του κατ’ επείγοντος.

Οι Κανονισμοί εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Σώματος. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροποποιήσεις αφορούν τέσσερα βασικά σημεία, στα οποία υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, περιλαμβανομένου και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, ως εξής:
 
α) Σταδιακή εφαρμογή του θεσμού των τετράμηνων εξετάσεων: Από τη νέα σχολική χρονιά (2019-2020) θα ισχύσει μόνο στην Α’ Λυκείου. Από τη σχολική χρονιά 2020-2021 εφαρμογή στην Α’ και στη Β΄ Λυκείου και από τη σχολική χρονιά 2021-2022 εφαρμογή στην Α’, στη Β’ και στη Γ’ Λυκείου.
 
β)Κατά τη διάρκεια των κεντρικών εξετάσεων τα σχολεία θα είναι ανοικτά.
 
γ)Οι εξετάσεις θα γίνονται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας.
 
δ) Το 40% της γραπτής αξιολόγησης του μαθητή χωρίζεται σε 30% για την κεντρική εξέταση και σε 10% για μικρό προειδοποιημένο διαγώνισμα ή άσκηση που θα βαθμολογείται διάρκειας μέχρι 45 λεπτών.

Τις ευχαριστίες του στη Βουλή εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, μέσω twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Related posts

Leave a Comment