Ο Ακιντζί τοποθετήθηκε για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

Την άποψή του, -μετά από τέσσερες ημέρες-, για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο Ακιντζί έγραψε πως, «Μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που, είναι αδύνατο να πεις ” ναι ” ή ” όχι . Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσει την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».

Πρόσθεσε πως, «πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της όρια στην ακεραιότητα του εδάφους και ότι η Τουρκία μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό, πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να ρε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου. Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία θα είναι καλύτερη για όλους».

«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησε όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από τη φασιστική ελληνική γλώσσα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στη Λευκωσία · όπως πολλοί από εμάς, έμαθα με το να ζω τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση” ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Ειρηνική Άνοιξη” δεν είναι νερό που χύνεται, είναι αίμα. Γι ‘αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Δείτε αυτούσια την ανάρτησή του:

Related posts

Leave a Comment