Εκδήλωση στήριξης της 8χρονης που θέλουν να στείλουν σε ειδικό σχολείο (pics)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον αστυνομικό σταθμό Επισκοπής πραγματοποίησαν γονείς, προκειμένου να στηρίξουν το δικαίωμα 8χρονης με λεκτική απραξία να φοιτήσει σε κανονικό σχολείο και όχι σε ειδική μονάδα.

Ο πατέρας Κώστας Γρηγορίου είχε μιλήσει στον Reporter και εξήγησε ότι το παιδί γεννήθηκε πρόωρα και δεν μπορεί να μιλήσει.

Για δύο χρόνια, ενώ φοιτούσε στην προδημοτική εκπαίδευση, δεν είχε καμία τεχνολογική υποστήριξη ως εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας, ενώ τώρα που έφθασε η στιγμή να πάει στο δημοτικό, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να φοιτήσει στην ειδική μονάδα, χωρίς εξειδικευμένο συνοδό.

Για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τον αστυνομικό σταθμό Επισκοπής, η πρόεδρος της οργάνωσης «Αγκαλιά-Ελπίδα», Γιούλα Πιτσιάλη, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Σήμερα γονείς στήριξαν γονείς για το δικαίωμα του παιδιού τους στην εκπαίδευση.

Σήμερα γράφτηκε και αυτή η θλιβερή ιστορία… Το κράτος, μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου «Παιδείας», οδήγησε γονείς στην Αστυνομία οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα του παιδιού τους στην ενιαία εκπαίδευση.

Αυτοί που αποφάσισαν χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί για εκπαίδευση, βρίσκονται στα σπίτια τους ανενόχλητοι και αύριο θα συνεχίσουν να αποφασίζουν βάσει του προϋπολογισμού τους και να αψηφούν νομοθεσίες.

Ντρέπομαι για όλους όσους μπορούσαν και δεν έκαναν τίποτα, λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, επιθεωρητές και όλους όσους εμείς πληρώνουμε για το καλό συμφέρον των παιδιών μας.
 
Πρέπει να ντρέπεστε που ταλαιπωρείτε μια οικογένεια, η οποία παλεύει για το καλύτερο για το παιδί της».

Related posts

Leave a Comment