Άντρος Κυπριανού: Επαναδιεκδικεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ [ΒΙΝΤΕΟ]

Την πρόθεση του να επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, αποκάλυψε σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Τρίτης, ο κ. Άντρος Κυπριανού.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κυπριανού μετά από ερώτηση του ΑΝΤ1, τον ερχόμενο Ιούνιο στο 23ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει πως απαντά στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα το κυβερνών κόμμα κατηγορεί το ΑΚΕΛ για μια μηδενιστική αντιπολίτευση, αλλά και κατά πόσο υπάρχει μια στοχευόμενη στρατηγική με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού είπε πως «η αντιπολίτευση η οποία ασκούμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που χαράσσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού».

Πρόσθεσε δε, πως «μακάρι να ακολουθούσε μια διαφορετική πολιτική η οποία θα στόχευε στο να εξυπηρετήσει την πλειοψηφία της κοινωνίας σε ότι αφορά τα θέματα εσωτερικής πολιτικής. Μακάρι να ακολουθούσε μια διαφορετική πολιτική στο Κυπριακό που θα στόχευε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επίλυσης του και θα ήταν πολύ διαφορετική η αντιπολίτευση η οποία θα ασκούσαμε».

Απαντώντας σε ερώτημα για το κατά πόσο θα παραμείνει στο πηδάλιο του κόμματος ή όχι, ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε πως ουδείς είναι αναντικατάστατος και τόνισε ότι το ποιος θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του κόμματος θα το αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ κατά το επόμενο συνέδριο.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω, συνέχισε, ότι το τελευταίο διάστημα έχω προβληματιστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό γύρω από αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα υπό το φως της δήλωσης στην οποία είχα προβεί παλαιότερα. Το καταστατικό δεν μου απαγορεύει να είμαι υποψήφιος στο συνέδριο, οι εξελίξεις σε ότι αφορά το κυπριακό αναμένεται ότι θα εξελιχθούν την ίδια περίοδο με το συνέδριο του ΑΚΕΛ. Το κυπριακό βρίσκεται σε μια πολύ οριακή και κρίσιμη κατάσταση, στο εσωτερικό είμαστε αντιμέτωποι με τα φαινόμενα διαπλοκής – διαφθοράς, κομματικοποίηση του κρατικού μηχανισμού με αντιλαϊκές πολιτικές που προκαλούν τεράστια προβλήματα στον κόσμο».

Προβληματιζόμενος λοιπόν, για όλα αυτά και ανταλλάσοντας απόψεις με τους πιο στενούς μου συνεργάτες στη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής, έχω αποφασίσει ότι θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του Συνεδρίου. Το Συνέδριο θα αποφασίσει, δεν θα αποφασίσω ούτε εγώ η σημερινή Γραμματεία της Κ.Ε. ούτε κανένας άλλος. Θα αποφασίσει η Κ.Ε. την οποία θα εκλέξει το επόμενο Συνέδριο».

Related posts

Leave a Comment