Αν. ΥΠΕΞ Ελλάδας στο Άουσβιτς: «Ποτέ ξανά!» (ΦΩΤΟ)

Συγκλονισμένος από την επίσκεψή του στο Άουσβιτς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Το Άουσβιτς βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου και ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τους χώρους του Άουσβιτς, όπου φιλοξενείται η Μόνιμη Ελληνική Έκθεση του Άουσβιτς – Μπιρκενάου. 

«Με σεβασμό και δέος απέτισα φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, όσων υπέφεραν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν σε αυτό το μέρος της φρίκης και του μαρτυρίου. Είναι υποχρέωσή μας, εμείς οι νεότερες γενιές, αλλά και οι επόμενες γενιές να μην αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τόσο απάνθρωπο. Ποτέ ξανά!», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Παρόμοιας διατύπωσης είναι και η ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανέβασε και φωτογραφίες.

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι στο Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος θανατώθηκαν 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι και ανάμεσά τους περίπου 60.000 Έλληνες. 

Μιλώντας πριν από τρεις μέρες στην «Πρώτη Εκπομπή» του «Ράδιο Πρώτο», Αναπληρώτης ΥΠΕΞ της Ελλάδας είπε πως γίνονται επαφές με Ιταλία και Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ, και μετά με Κύπρο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη: «Το ζητάμε σε όλους τους τόνους. Οι χθεσινές απαντήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η ημερομηνία, ούτε η λίστα των συμμετεχόντων. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών χθες». 

Related posts