Συνεχίζουν να «σπάνε πλάκα» με SMS στο 8998-Πάνω από 70 χιλιάδες εγκρίσεις σε 24 ώρες

Περίπου 70 με 75 χιλιάδες αιτήσεις για κατ΄εξαίρεση διακινήσεις ενέκρινε το σύστημα SMS στο 8998, του Υφυπουργείου Καινοτομίας, σύμφωνα με τον Κυριάκο Κόκκινο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, από τις οκτώ το πρωί της Πέμπτης, μέχρι τις οκτώ το πρωί της Παρασκευής το σύστημα ενέκρινε περίπου 70 χιλιάδες αιτήματα ενώ απορρίφθηκαν περίπου 30 χιλιάδες αιτήσεις.Οι απορρίψεις αφορούσαν τη δομή του μηνύματος.

Ο αριθμός, σύμφωνα με τον υφυπουργό, είναι αρκετά μεγάλος και εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να μειωθεί αφού το σύστημα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και πλέον θα το χρησιμοποιούν μόνο όταν χρειάζεται.

Ο κ. Κόκκινος, μιλώντας στον Άλφα, αναφέρθηκε και στα χιουμοριστικά μηνύματα που αποστέλλονται στην υπηρεσία, υποδεικνύοντας πως αυτές οι κρίσιμες ώρες, δεν είναι ώρα για πλάκα και χιούμορ. «Κάποιος έστειλε ότι θα πάει στη φιλενάδα του για συνεύρεση. Και άλλα πολλά. Τι να πω… Δεν είναι η ώρα για τέτοιου είδους χιούμορ», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά την τοποθέτηση ορίου στα μηνύματα που μπορεί να στείλει ένας πολίτης σε μια μέρα, ο κ. Κόκκινος σημείωσε πως υπάρχει η τεχνική δυνατότητα, ωστόσο αυτό είναι δουλειά της πολιτείας και του Υπουργείου Εσωτερικών να το καθορίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Related posts

Leave a Comment